![]() |
Arap Başı Tarifi
Arap Başı Tarifi
MALZEME: 300 gr. süt 20 gr. tereyağı 150 gr. un 5 adet yumurta 600 gr. margarin 150 gr. çikolata 80 gr. şeker HAZIRLANIŞ!: Süt, tereyağ ve bir tutam tuz kaynatılır, sonra un ile ezilir. Biraz soğuduktan sonra yumurtalar birer birer ilâve edilir, güzelce karıştırılır. Bu hamurdan kaşıkla küçük parçalar kesilir. Kızgın yağın içinde pişirilir. Kahve rengi olduktan sonra her parça çatlar. Çatladıktan sonra 1-2 dakika pişirilir ve çıkarılır. Çikolatalar ince delikli bir rendeyle rendelenir veya bir bıçakla ince ince yontulur, bir kaba konur. Pişen Arap başları sıcakken derince bir tencereye doldurulur üzerine tozşeker ile rendelenmiş çikolata serpilir. Şeker ve çikolataya bulanıp soğuk ikram edilir. |
Arap Başı Tarifi
Arap Başı Tarifi
1 su bardağı dolu su 50 gr. pudra şekeri 30 gr. tereyağı Biraz tuz 150 gr. çikolata 150 gr. un 20 gr. pudra şekeri 6 yumurta 400 gr. kızartma yağı Tereyağı bir kap içinde ateş üzerinde eritiniz. Eridikten sonra içine su ilâve ediniz, kaynamaya başlarken un ilâve ediniz. Hamuru 10 dakika pişiriniz, hamur kendini toplayıp tencere içinde yuvarlanmaya başlayınca ateşten çekiniz. İçersine bir tutam tuz, pudra şekeri koyunuz, karıştırınız. Ilık bir hale gelince yumurtaları birer birer kırınız ve hamura yediriniz. Hamur düzgün bir hal aldığı zaman yarım saat dinlenmeye bırakınız. Sonra cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapınız, bu yuvarlakları kızgın yağda kızartınız. Ve süzgece alınız (yağın süzülmesi için). Servis tabağına diziniz üzerini pudra şekeri karıştırılmış çikolat rendesi ile kapatınız. Not: Bu hamur fazla kabardığı için yuvarlakları büyük yapmayınız. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.