Sekerli Gül Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sekerli Gül TarifiSekerli Gül Tarifi MALZEMESİ 5 Yumurta sarısı, 1 Çay bardağı vanilyalı pudra şekeri Aldığı kadar un, YAPILIŞI 1 Yumurta sarılarını çukur bir kapta çarpınız, 2 Elenmiş unu yavaş yavaş ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız, 3 Hamuru 2 mm kalınlığında açınız, 4 Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesiniz, 5 Yuvarlakları, kenarlarından içeriye doğru 5 yerinden ortada 1,5 cm kalacak şekilde çıtlatınız, 6 Üç tanesini üstüste (çıtlatmalar aynı hizaya gelmiyecek şekilde) koyunuz ve ortasını bastırarak yapıştırınız, 7 Sadece orta kısım yapışık olarak, derin bir kapta kızdırılmış bol yağ içine atınız, 8 Ortasından bastırıp ve döndürerek kızartınız, 9 Servis tabağına dizerek vanilyalı pudra şekeri serpiniz Not: Özelliği, kızarınca güle benzemesidir
|
|
|
|