Yılbaşı Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Keki TarifiYıLbaşı Keki Tarifi Malzeme - 250 g Sana Hamurişi - 4 adet yumurta - 1,5 su bardağı şeker - 1 su bardağı yoğurt - 3,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı zencefil - ½ su bardağı kuru üzüm - ½ su bardağı fındık - ½ su bardağı ceviz - ½ su bardağı damla çikolata - ½ su bardağı badem - 1 adet portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı 1 Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin 2 Derin bir kâsenin içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ve şekeri koyup, şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşamış Sana Hamurişi?ni ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin 3 Harç krema kıvamına gelince, içine yoğurdu ilave edip, karıştırın 4 Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı, zencefili ekleyip karıştırın 5 En son olarak kek harcına iri çekilmiş ceviz ve fındığı, file bademi, ıslanmış kuru üzümleri ve damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın 6 Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin 7 Yılbaşı keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin![]() |
|
Yılbaşı Keki Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Keki TarifiYılbaşı Keki Tarifi 175 gr tereyağı Bir fiske tuz 250 gr un Bir limon kabuğu rendesi 5 yumurta 15 gr tarçın 200 gr şeker 15 gr rendelenmiş çikolata veya kakao 125 gr bal 125 gr ince kıyılmış portakal veya limon kabuğu şekerlemesi 75 gr ince kıyılmış badem Derin porselen bir kase içine yumurta ve şekeri ilâve ediniz Boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız Limon veya portakal şekerlemesini ince kıyınız Bu karışının balı ilâve ederek karıştırınız Limon kabuğunu rendeleyiniz Elenmiş un içine yumuşatılmış tereyağı ve kabartma tozu ilâve ediniz Diğer kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini una ilave ediniz Yukarıda kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini unu ilâve ediniz Yukarıda çalışılan işlemlerin karışımlarını bir araya getirdik alt üst ediniz içine kâğıt yayılmış yuvarlak bir kalıba boşaltınız Sıcak fırında orta ısı derecesinde 40 dakika pişiriniz Not: Üstüne marmelat ve bademli bir krema sürünüz, dondurma ile servis ediniz
|
|
|
|