Meyveli Jöleli Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Jöleli Pasta TarifiMeyveli Jöleli Pasta Tarifi MALZEMESİ Keki için: 3 Yumurta 3 Kahve fincanı toz şeker 2,5 Kahve fincanı un JÖLESİNİN MALZEMESİ 1 Su bardağı şeker 1 Bardak su 1 Çorba kaşığı mısır nişastası 1 Bardak meyve suyu 1 Adet yaprak jelatin YAPILIŞI 1 Bir fincan şekerle yumurta aklarını, karıştırıcı ile, yoğurt kıvamında çarpınız 2 İki kahve fincanı şekerle yumurta sarılarını, yarım yumurta kabuğu ölçüsünde 2 ölçü su ile çarpınız 3 Karbonatla elenmiş 2,5 kahve fincanı unu ilâve ediniz 4 Yumurta akları ilâve ederek karıştırınız 5 Yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltınız 6 Orta hararetli fırında pişiriniz 7 Soğuduktan sonra servis tabağına alınız ve üstünü istediğiniz meyve ile doşeyiniz (Çilek, muz, portakal vs ) JÖLENİN YAPILIŞI 1 Pasta hangi meyveyle yapılacaksa o meyvenin suyunu çıkarınız 2 Öteki malzemeleri ilâve ediniz 3 Karıştırarak 1 - 2 dakika kaynatınız, ıslatılmış jelatini ilâve ederek eriyene kadar karıştırınız 4 Üzerine dökünüz 5 Buzdolabında dinlendiriniz Not: Bu pasta hazır jöle ile de yapılabilir
|
|
|
|