![]() |
Meyveli Jöleli Pasta Tarifi
Meyveli Jöleli Pasta Tarifi
MALZEMESİ Keki için: 3 Yumurta 3 Kahve fincanı toz şeker 2,5 Kahve fincanı un. JÖLESİNİN MALZEMESİ 1 Su bardağı şeker 1 Bardak su 1 Çorba kaşığı mısır nişastası 1 Bardak meyve suyu 1 Adet yaprak jelatin YAPILIŞI 1 Bir fincan şekerle yumurta aklarını, karıştırıcı ile, yoğurt kıvamında çarpınız. 2 İki kahve fincanı şekerle yumurta sarılarını, yarım yumurta kabuğu ölçüsünde 2 ölçü su ile çarpınız. 3 Karbonatla elenmiş 2,5 kahve fincanı unu ilâve ediniz. 4 Yumurta akları ilâve ederek karıştırınız. 5 Yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltınız. 6 Orta hararetli fırında pişiriniz. 7 Soğuduktan sonra servis tabağına alınız ve üstünü istediğiniz meyve ile doşeyiniz. (Çilek, muz, portakal vs.). JÖLENİN YAPILIŞI 1 Pasta hangi meyveyle yapılacaksa o meyvenin suyunu çıkarınız. 2 Öteki malzemeleri ilâve ediniz. 3 Karıştırarak 1 - 2 dakika kaynatınız, ıslatılmış jelatini ilâve ederek eriyene kadar karıştırınız. 4 Üzerine dökünüz. 5 Buzdolabında dinlendiriniz. Not: Bu pasta hazır jöle ile de yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.