Hindistancevizli Sufle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli SufleHindistancevizli sufle 400 gr süt 250 gr taze hindistancevizi 180 gr Tozşeker Sufle kaplarına serpmek için tozşeke 120 gr kajun fıstığı 100 gr çiğ krema 4 adet yumurta Kakule tohumu Toz tarçın Karanfil tohumu Rendelenmiş muskat cevizi Ayçiçeği yağı Nasıl yapıyoruz? Hindistancevizini soyup rendeleyin![]() Hindistancevizli sufle Nelere ihtiyacımız var? 400 gr süt250 gr taze hindistancevizi180 gr TozşekerSufle kaplarına serpmek için tozşeker 120 gr kajun fıstığı100 gr çiğ krema4 adet yumurta Kakule tohumu Toz tarçın Karanfil tohumu Rendelenmiş muskat cevizi Ayçiçeği yağı Nasıl yapıyoruz? Hindistancevizini soyup rendeleyin Süt ve çiğ krema ile tencerede kaynatın Sos için 5 çorba kaşığı su, tozşeker, 3 adet kakule tohumu, bir tutam tarçın, 1 adet karanfil tohumu ve bir tutam rendelenmiş muskat cevizini kaynatın 10 dk sonra ocaktan alıp 5 dk dinlendirin ve süzün Yumurtaları çırpın Hindistancevizi sütü ve süzdüğünüz şurubu yumurtalara ekleyip kaymak kıvamında olana kadar karıştırın 8 adet sufle kabını yağlayıp tozşeker serpin ve karışımı paylaştırın İri dövülmüş kajun fıstığını üzerlerine serpin Tepsiye sufle kaplarını dizin ve tepsiye 1/3’ü kadar su doldurun Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat benmari usulü pişirip soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|