ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hindistancevizli Sufle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013057)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:33 AM

Hindistancevizli Sufle
 
Hindistancevizli sufle

400 gr. süt 250 gr. taze hindistancevizi 180 gr. Tozşeker Sufle kaplarına serpmek için tozşeke 120 gr. kajun fıstığı 100 gr. çiğ krema 4 adet yumurta Kakule tohumu Toz tarçın Karanfil tohumu Rendelenmiş muskat cevizi Ayçiçeği yağı Nasıl yapıyoruz? Hindistancevizini soyup rendeleyin.

Hindistancevizli sufle

Nelere ihtiyacımız var?

400 gr. süt

250 gr. taze hindistancevizi

180 gr. Tozşeker

Sufle kaplarına serpmek için tozşeker

120 gr. kajun fıstığı

100 gr. çiğ krema

4 adet yumurta

Kakule tohumu

Toz tarçın

Karanfil tohumu

Rendelenmiş muskat cevizi

Ayçiçeği yağı

Nasıl yapıyoruz?

Hindistancevizini soyup rendeleyin. Süt ve çiğ krema ile tencerede kaynatın. Sos için 5 çorba kaşığı su, tozşeker, 3 adet kakule tohumu, bir tutam tarçın, 1 adet karanfil tohumu ve bir tutam rendelenmiş muskat cevizini kaynatın. 10 dk. sonra ocaktan alıp 5 dk. dinlendirin ve süzün. Yumurtaları çırpın. Hindistancevizi sütü ve süzdüğünüz şurubu yumurtalara ekleyip kaymak kıvamında olana kadar karıştırın. 8 adet sufle kabını yağlayıp tozşeker serpin ve karışımı paylaştırın. İri dövülmüş kajun fıstığını üzerlerine serpin. Tepsiye sufle kaplarını dizin ve tepsiye 1/3’ü kadar su doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat benmari usulü pişirip soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.