Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hareketin, insan, yaşamındaki, önemi

Hareketin İnsan Yaşamındaki Önemi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hareketin İnsan Yaşamındaki Önemi

Hareketin insan yaşamındaki önemi

Bedenimizin sağlığı için yapacağımız fizik hareketleri; maddi hastalıkları ortadan kaldırdığı gibi eklemlerimizi de sağlamlaştırmakla beraber ter yollarını da genişletir Spor esnasında özellikle bacak kasları gibi uzun kasların hareket ettirilmesi (izometrik hareketler) ile kan dolaşımı hızlanır hücrelere giden oksijen miktarında artış olur Bunun sonucunda kişinin üzerindeki bitkinlik kaybolur toksin maddelerin vücuttan atılmasıyla da kişi dinçleşir Aynı zamanda vücut mikroplara karşı çok daha dirençli bir hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com