Peynirli Dilber Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Dilber Böreği TarifiPeynirli Dilber Böreği Tarifi Malzemeler: 15 kahve fincanı un 1 paket erimiş margarin (250 gr ) peynir maydanoz tuz 1 yumurta Yapılışı: Hamur yoğurulup ince bir yufka şeklinde açılır Erimiş margarinle her tarafı yağlanır Rulo yapılır Rulo elimizle çekerek uzatılır Ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak yapılır Buzdolabmda 10 dakika dinlendirilir - Dolaptan çıkarmca merdaneyle tekrar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp katlayarak tekrar dolapta dinlendirilir Dolaptan çıkarıp tekrar açılır, bir bardakla yuvarlaklar kesip bir kenarına peynirli maydanoz koyup öteki kenarı üzerine kapatılır Yumurta sarısı sürülüp 200 de ısıtılmış fırında kızartılır
|
|
Peynirli Dilber Böreği Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Dilber Böreği TarifiPeynirli Dilber Böreği Tarifi 300 gr un 100 gr beyaz peynir 250 gr margarin 2 tane yumurta 5 dal maydanoz 5 dal dereotu 1/2 bardak un tuz Margarin bir kaç saat buzdolabında tutulur Elenmiş un, hamur tahtası üzerine ortası çukur olacak şekilde dökülür, ortasına bir yumurta kırılır ve tuz atılır Birbuçuk kahve fincanı ılık su yavaş yavaş katılarak hamur yoğrulur, özleştirerek düzgünce bir top yapılır ve nemli bez sarılıp 5 dakika dinlendirilir Dinlenen hamurun altına ve üstüne un serpilir Merdane ile, ortası yarım parmak kalınlığında olmak üzere kenarlarına doğru incelen yuvarlak bir hamur açılır Donmuş olan yağın sertliğini gidermek için merdaneyle birkaç kere vurulur ve hamurun ortasına konur Hamur yağ görünmeyecek şekilde bohça yapılır Sonra un serperek, dik dörtgen şeklinde, yarım parmak incelikte, yaklaşık 1,5 karış uzunlukta hamur açılır Sonra üçe katlanır ve yine açılır ve katlanır Un serpilmiş bir kaba alınarak üstü yaş bezle örtülü olarak buz dolabında 20-25 dakika dinlendirilir ve aynı işlem iki kez daha tekrarlanır Sonra, hamur 3 - 4 mm incelikte açılır Hamurun kenarından 5 cm ilersine, ikişer parmak aralıklarla peynir kümeleri konur Aralarına fırça ile su sürülüp boş olan kenar peynirlerin üzerine kapanır Dişli nemse kalıbı ile yarım daire şeklinde kesilir, ıslatılmış tepsiye aralıklı dizilir Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirilir Sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|