ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Peynirli Dilber Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010180)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:41 AM

Peynirli Dilber Böreği Tarifi
 
Peynirli Dilber Böreği Tarifi

Malzemeler:
15 kahve fincanı un
1 paket erimiş margarin (250 gr.)
peynir
maydanoz
tuz
1 yumurta

Yapılışı:
Hamur yoğurulup ince bir yufka şeklinde açılır. Erimiş margarinle her tarafı yağlanır. Rulo yapılır. Rulo elimizle çekerek uzatılır. Ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak yapılır. Buzdolabmda 10 dakika dinlendirilir.- Dolaptan çıkarmca merdaneyle tekrar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp katlayarak tekrar dolapta dinlendirilir. Dolaptan çıkarıp tekrar açılır, bir bardakla yuvarlaklar kesip bir kenarına peynirli maydanoz koyup öteki kenarı üzerine kapatılır. Yumurta sarısı sürülüp 200 de ısıtılmış fırında kızartılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:41 AM

Peynirli Dilber Böreği Tarifi
 
Peynirli Dilber Böreği Tarifi

300 gr un
100 gr beyaz peynir
250 gr margarin
2 tane yumurta
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
1/2 bardak un
tuz

Margarin bir kaç saat buzdolabında tutulur. Elenmiş un, hamur tahtası üzerine ortası çukur olacak şekilde dökülür, ortasına bir yumurta kırılır ve tuz atılır. Birbuçuk kahve fincanı ılık su yavaş yavaş katılarak hamur yoğrulur, özleştirerek düzgünce bir top yapılır ve nemli bez sarılıp 5 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurun altına ve üstüne un serpilir. Merdane ile, ortası yarım parmak kalınlığında olmak üzere kenarlarına doğru incelen yuvarlak bir hamur açılır. Donmuş olan yağın sertliğini gidermek için merdaneyle birkaç kere vurulur ve hamurun ortasına konur. Hamur yağ görünmeyecek şekilde bohça yapılır.
Sonra un serperek, dik dörtgen şeklinde, yarım parmak incelikte, yaklaşık 1,5 karış uzunlukta hamur açılır. Sonra üçe katlanır ve yine açılır ve katlanır. Un serpilmiş bir kaba alınarak üstü yaş bezle örtülü olarak buz dolabında 20-25 dakika dinlendirilir ve aynı işlem iki kez daha tekrarlanır. Sonra, hamur 3 - 4 mm incelikte açılır.Hamurun kenarından 5 cm ilersine, ikişer parmak aralıklarla peynir kümeleri konur. Aralarına fırça ile su sürülüp boş olan kenar peynirlerin üzerine kapanır. Dişli nemse kalıbı ile yarım daire şeklinde kesilir, ıslatılmış tepsiye aralıklı dizilir. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.