![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler 3 adet yufka 8 Çorba kaşığı yoğurt 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr beyaz peynir 2 Adet domates Yarım demet maydonoz Üzerine: Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Birinci yufkayı düz bir zemine yayın ![]() 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün ![]() Üzerine öbür yufkayı sürün ![]() Onun da üzerine karışımdan sürün ![]() Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin ![]() Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın ![]() Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun ![]() Sigara böreği sarar gibi sarın ![]() Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın ![]() Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun ![]() 5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın ![]() Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın ![]() Yumurta sarısı sürüp, susam serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler: 3 adet yufka 300 gram kıyma 2 adet soğan 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 1 çay bardağı galeta tozu 2 adet domates 2 adet biber 1 yemek kaşığı margarin Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Bir çay bardağı sıvı yağa bir çay bardağı suyu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi 4 tane yufka 1 bardak yağ-su karışımı 1 küçük soğan 250 gr kıyma (iç malzeme) 2 tane domates (iç malzeme) 2 tane sivribiber (iç malzeme) 1 tane küçük soğan (iç malzeme) Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği Tarifi4 tane yufka 1 bardak yağ-su karışımı 1 küçük soğan 250 gr kıyma (iç malzeme) 2 tane domates (iç malzeme) 2 tane sivribiber (iç malzeme) 1 tane küçük soğan (iç malzeme) Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği TarifiMalzemeler Hamuru için: 3 su bardağı su 1 paket yaş maya (21 gramlık) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Aralarına sürmek için: Yarım paket margarin 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıvıyağ İç harç için: 250 gram kıyma 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet büyük boy kabak 2 adet sivri biber 1 adet orta boy domates Tuz, pulbiber Yapılışı YAŞ mayayı 3 su bardağı ılık suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık Böreği Tarifi1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 3 adet yufka 2 çorba kaşığı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağı Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|