Kavurmalı Köy Ekmeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Köy Ekmeği TarifiKavurmalı Köy Ekmeği Tarifi 4 su b un1 su b kepekli un2 çorba k keten tohumu1 p yaşmaya1 tatlı k tuz1 çorba k toz şekeraldığı kadar ılık su İç harcı için: 250 gr kavurma2 soğan 2 çorba k biber salçası1 tutam taze kekik tuz,karabiber Üzeri için; yoğurt sıvıyağ Karıştırma kabına unu alın Üzerine keten tohumu tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın Ortasını açarak içine mayayı koyun Su ile mayayı erittikten sonra ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun![]() Diğer tarafta iç harcı için soğanları minik doğrayın Soğanlar az sıvıyağda kavrulurken kavurmayı da doğradıktan sonra ilave edin Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin![]() İç harç ve hamur hazır olunca ekmeği elinizde tatlı tabağı büyüklüğünde açın İçine iç harç koyarak kapatın Yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yoğurt sürün, bir süre mayalanması için bekletin 180 derecede pişirin Afiyet olsun![]()
|
|
|
|