ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kavurmalı Köy Ekmeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010053)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:02 AM

Kavurmalı Köy Ekmeği Tarifi
 
Kavurmalı Köy Ekmeği Tarifi

4 su b.un
1 su b.kepekli un
2 çorba k.keten tohumu
1 p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
1 çorba k.toz şeker
aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
250 gr.kavurma
2 soğan
2 çorba k.biber salçası
1 tutam taze kekik
tuz,karabiber

Üzeri için;
yoğurt
sıvıyağ

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine keten tohumu tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. Ortasını açarak içine mayayı koyun. Su ile mayayı erittikten sonra ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

Diğer tarafta iç harcı için soğanları minik doğrayın. Soğanlar az sıvıyağda kavrulurken kavurmayı da doğradıktan sonra ilave edin. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

İç harç ve hamur hazır olunca ekmeği elinizde tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine iç harç koyarak kapatın. Yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yoğurt sürün, bir süre mayalanması için bekletin. 180 derecede pişirin.Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.