![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKol Böreği Tarifi Malzemeler: 300 gr ![]() 250 gr ![]() 1 adet sogan ¼ demet maydanoz 1 yemek kasigi siviyag tuz, karabiber 1 yemek kasigi tereyag Yapilisi: 1- Sogani ayiklayip küb seklinde dograyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Unu tuz ve su ile yogurup yumusak bir hamur elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiPEYNİRLİ KOL BOREGI Malzemeler 2 su bardagi ilik sut Yarim su bardagi ilik su 1 paket yas maya(42gr) 3 yumurta 1 corba kasigi seker 1 corba kasigi tuz Yaklasik 4-5 su bardagi un Ic Malzemeler Peynir,maydanoz,pulbiber 1,5 su bardagi sivi yag Uzerine susam YAPILISI: Once 4 su bardagi un genisce bir kaba konur ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra hamurdan buyuk bezeler yapilarak oklavayla teker teker acilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butun bezeler bitene kadar bu islem devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKOL BÖREĞİ MALZEME 3 hazır yufka 1 bardak süt 3 yumurta 150 gram beyaz peynir veya kıyma 125 gram margarin Maydanoz Yumurtayı sütle iyice çırpın ve erimiş margarinle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BÖREK İÇİ: Kıymayı suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKOL BÖREĞİ İÇ MALZEMESİ: 500 gr ![]() 1 orta boy soğan 1 çarlistan biber 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 kahve fincanı kuş üzümü 1/2 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı tuz, biraz karabiber 50 gr ![]() HAMUR MALZEMESİ: 500 gr ![]() 3 fincan un (hamur açmak için) 4 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 100 gr ![]() Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKOL BÖREĞİ Malzemeler 250 gr ![]() 6 kahve fincanı un 1 adet soğan 1/4 demet maydanoz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Hazırlanışı Soğanı küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKoL Böreği Tarifi İÇ MALZEMESİ: 500 gr ![]() 1 orta boy soğan 1 çarlistan biber 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 kahve fincanı kuş üzümü 1/2 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı tuz, biraz karabiber 50 gr ![]() HAMUR MALZEMESİ: 500 gr ![]() 3 fincan un (hamur açmak için) 4 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 100 gr ![]() Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKoL Böreği Tarifi Malzemeler 250 gr ![]() 6 kahve fincanı un 1 adet soğan 1/4 demet maydanoz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Hazırlanışı Soğanı küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKoL Böreği Tarifi 2 adet yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt Yarım paket margarin İç için: Yarım kalıp beyaz beynir Yarım demet maydanoz Çukur bir kabın içinde 1 yumurta, süt ve eritilmiş margarin karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği TarifiKol Böreği Tarifi 2 su bardağı un 1 adet yumurta 125 gr ![]() 2 çorba kaşığı yoğurt 125 gr ![]() 125 gr ![]() 1 demet maydanoz Yeterince tuz ve su Yarım kilo una bir yumurta, katıyağ, yoğurt, tuz ve su konarak hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|