Mısırlı Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Ekmek Tarifi¾ su bardağı Söke® Un 1 ½ su bardağı mısır unu 1 çay kaşığı tuz 1½ yemek kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı pudra şekeri 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 1 ¼ su bardağı konserve edilmiş mısır 1-Fırını 200 oC ye ısıtıp, 22 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın 2-Geniş bir kaseye elenmiş Söke® un, mısır unu, tuz , kabartma tozu ve şekeri dökün 2-Süt,yumurta ve eritilmiş margarini, birlikte karıştırın Hazırlanan bu karışımı unun merkezine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın 3-Karışıma konserve mısır ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırın Hamuru hazırladığınız tepsiye alarak 20-25 dak pişirip bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edin (Hamur, bıçağa yapışmıyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir ) 4- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatın Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın
|
|
|
|