![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap Tarifleri1 ![]() Bir şişe kırmızı şarap 0 ![]() Hazır paket vişne suyu 1 litre Havlıcan 1 kök Zencefil 1 kök Karanfil 4-5 tane Kabuk tarçın 3 parça 1 elma 1 portakal Hazırlanışı: Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Artan şarap içinin posası süzülmek sartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap Tarifleri2 ![]() İki şişe kırmızı şarap 0 ![]() Yarım bardak su Yarım bardak şeker 4 çubuk tarçın 5 karanfil 1 portakal 1 limon Yapılışı: Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın ![]() ![]() ![]() Sarabı süzerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap Tarifleri3 ![]() 1 elma 1 portakal (ince dilimlenmiş) 2 çay kaşığı tane karanfil 2 litre elma şarabı ½ fincan kahverengi light şeker 1 çay kaşığı yenibahar 1 tutam hindistan cevizi 1 fincan koyu rom çubuk tarçin garnitür Yapılışı: Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Her bardaga 1 çubuk tarçin ve garnitür atılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap Tarifleri4 ![]() Bir su bardağı toz şeker 1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış) 16 adet karanfil 1-2 çubuk tarçın Yapılışı: 1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Şarap Tarifleri5 ![]() 5 litre şarap 70 cl votka 1 ![]() 400 gram şeker 5-6 adet kabuk tarçın 20-25 adet karanfil Yapılışı: Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() Sıcak tutularak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|