Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sıcak, tarifleri, şarap

Sıcak Şarap Tarifleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap Tarifleri



1Malzeme

Bir şişe kırmızı şarap 07 litre
Hazır paket vişne suyu 1 litre
Havlıcan 1 kök
Zencefil 1 kök
Karanfil 4-5 tane
Kabuk tarçın 3 parça
1 elma
1 portakal
Hazırlanışı:
Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır Bu kaynatma sırasında vişne suyu bir miktar azalır, ilave yapılmaz Kaynama işlemi sonunda bir şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen önce altı söndürülür İçindeki posa süzülerek seramik kupalarla servis yapılır
Artan şarap içinin posası süzülmek sartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Sıcak Şarap Tarifleri

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap Tarifleri



2Malzeme:
İki şişe kırmızı şarap 07 litre
Yarım bardak su
Yarım bardak şeker
4 çubuk tarçın
5 karanfil
1 portakal
1 limon
Yapılışı:
Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmis meyveleri ekleyin Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın)
Sarabı süzerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Sıcak Şarap Tarifleri

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap Tarifleri



3Malzeme:
1 elma
1 portakal (ince dilimlenmiş)
2 çay kaşığı tane karanfil
2 litre elma şarabı
½ fincan kahverengi light şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam hindistan cevizi
1 fincan koyu rom
çubuk tarçin
garnitür
Yapılışı:
Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur
Her bardaga 1 çubuk tarçin ve garnitür atılır Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Sıcak Şarap Tarifleri

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap Tarifleri



4Malzeme:
Bir su bardağı toz şeker
1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap
Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış)
16 adet karanfil
1-2 çubuk tarçın
Yapılışı:
1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin Ateşi minimuma indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Sıcak Şarap Tarifleri

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap Tarifleri



5Malzeme:
5 litre şarap
70 cl votka
15 litre su
400 gram şeker
5-6 adet kabuk tarçın
20-25 adet karanfil
Yapılışı:
Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır Şarap, tarçın, karanfil katılır Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır
Sıcak tutularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.