![]() |
Sıcak Şarap Tarifleri
1.Malzeme
Bir şişe kırmızı şarap 0.7 litre Hazır paket vişne suyu 1 litre Havlıcan 1 kök Zencefil 1 kök Karanfil 4-5 tane Kabuk tarçın 3 parça 1 elma 1 portakal Hazırlanışı: Elma ve portakal kabuklarıyla dilimlenerek diğer malzemeler ile birlikte vişne suyu içerisinde en az yarım saat kaynatılır ve baharatların vişne suyuna iyice geçmesi sağlanır. Bu kaynatma sırasında vişne suyu bir miktar azalır, ilave yapılmaz. Kaynama işlemi sonunda bir şişe kırmızı şarap ilave edilir ve tüm malzeme kaynama noktasına gelmeden hemen önce altı söndürülür. İçindeki posa süzülerek seramik kupalarla servis yapılır. Artan şarap içinin posası süzülmek sartı ile buzdolabında bozulmadan saklanabilir. |
Sıcak Şarap Tarifleri
2.Malzeme:
İki şişe kırmızı şarap 0.7 litre Yarım bardak su Yarım bardak şeker 4 çubuk tarçın 5 karanfil 1 portakal 1 limon Yapılışı: Seker, tarçın ve karanfili suya koyun ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra şarabı ve kabukları soyulup dilimlenmis meyveleri ekleyin. Bu karışımı 40 dakika çok hafif ateşte ısıtın (kaynamasın). Sarabı süzerek servis yapabilirsiniz. |
Sıcak Şarap Tarifleri
3.Malzeme:
1 elma 1 portakal (ince dilimlenmiş) 2 çay kaşığı tane karanfil 2 litre elma şarabı ½ fincan kahverengi light şeker 1 çay kaşığı yenibahar 1 tutam hindistan cevizi 1 fincan koyu rom çubuk tarçin garnitür Yapılışı: Elmalar rendelenir ve karanfille birlikte harmanlanır. Büyük kulplu bir tencere içinde önce elma şarabı, ardından elma rendesiyle harmanlanmış karanfil ve portakal karıştırılır. Alçak ateşte yavaşça kaynamaya bırakılır. Kepçe yardımıyla kulplu bardaklara doldurulur. Her bardaga 1 çubuk tarçin ve garnitür atılır. Sıcak servis yapılır. |
Sıcak Şarap Tarifleri
4.Malzeme:
Bir su bardağı toz şeker 1 litre yoğun aromalı kırmızı şarap Yarım limon kabuğu (ince kıyılmış) 16 adet karanfil 1-2 çubuk tarçın Yapılışı: 1/3 litre şarabı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, şekeri ekleyin ve tamamen erimesini bekleyin. Ateşi minimuma indirin ve kalan 2/3 litre şarabı diğer tüm malzemelerle birlikte ekleyin. Biraz karıştırın ve ateşin altını kapatın. Sıcak servis yapın. |
Sıcak Şarap Tarifleri
5.Malzeme:
5 litre şarap 70 cl votka 1.5 litre su 400 gram şeker 5-6 adet kabuk tarçın 20-25 adet karanfil Yapılışı: Votka, su, şeker eriyene kadar kaynatılır. Şarap, tarçın, karanfil katılır. Üzerinde beyaz duman şeklinde buhar oluştuktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatılır. Sıcak tutularak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.