![]() |
Diyet Yemekleri Artık Burada |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyet Yemekleri Artık BuradaDiyet Yemekleri Artık Burada Diyet Muhallebi Malzemeler: Tarçın veya Mevsim Meyveleri Diyet Sıvı Tatlandırıcı 3 Çorba Kaşığı Nişasta 3 Çorba Kaşığı Süt 750 ml Diyet Süt Hazırlanışı: Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Izgara Bonfile Malzemeler: * 1 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı sirke * 1/2 bardak domates suyu * 1 yemek kaşığı margarin * 1 çay kaşığı kırmızı biber * 1 diş ince kıyılmış sarımsak * 1/2 çay kaşığı karabiber * 1/4 bardak doğranmış soğan * 1/2 çay kaşığı tuz * 750 gr dilimlenmiş bonfile Hazırlanışı: Küçük bir tencerede soğan, sarımsak ve kırmızı biberi margarinle çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Balıklı Pilav Malzemeler: * 1 su bardağı pirinç * 200 gr dilimlenmiş beyaz balık * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 kahve fincanı beyaz şarap * 2 adet doğranmış soğan * maydanoz, zeytinyağı, tuz * 4 su bardağı sebze suyu * 1 kahve fincanı parmesan Hazırlanışı: Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Ezme Malzemeler: * 3 adet taze biber (isteğe göre biber artırılabilir) * 3 adet domates * 4 orta boy patlıcan * 3 diş dövülmüş sarımsak * zeytinyağı, tuz, nar ekşisi veya limonsuyu Hazırlanışı: Patlıcan, domates, biberler yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Lazanya Malzemeler: 350 gr yağsız kıyma, 2 soğan, 3 diş sarmısak, 1 tablet et suyu, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı salça, 4 domates, 3 yemek kaşığı mısır unu 1 paket lazanya, 2 su bardağı süt, 100 gr kaşar peyniri, maydanoz, tuz, karabiber ![]() Hazırlanışı: Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları iyice dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu Diyet Salata Malzemeler: * 1 adet amerikan göbek salata * 100 gr diyet beyaz peynir * 2 adet salatalık * 100 gr diyet yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Çilekli Tart Malzemeler: 2 su bardağı un Kreması için: 1 su bardağı süt, 1 ![]() Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi 1 çay bardağı pudraşekeri 1 adet yumurtanın akı 1 paket vanilya, margarin Hazırlanışı: Öncelikle, tartı hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Mantar Sote Malzemeler : 3 adet dolmalık biber (ince doğranmış) Süslemek için maydanoz 750 gr mantar (doğranmış) 3 adet domates (küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 Diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı krema Tuz, Karabiber Hazırlanışı: Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Pırasa Çorbası Malzemeler : 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 ![]() 1 ince doğranmış kuru soğan 3 kalın pırasa 1 ![]() 1 ![]() 3-4 dal maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Tavuk Şiş Malzemeler : 100 gr ![]() 300 gr ![]() Tuz, Karabiber (taze çekilmiş) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 250 gr ![]() 4 adet tahta şiş Yarım tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber 2 baş kuru soğan (100 gr ![]() Hazırlanışı: Bonfileleri ve biberleri yıkadıktan sonra kurulayın ve iri parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet Bezelye Çorbası Malzemeler: yoğurt 40 gr patates 200 gr (1 Adet) soğan 100 gr (1 Adet) bezelye 500 gr nane, tuz, karabiber, taze soğan tavuk suyu (5 su bardağı) Hazırlanışı: Patatesler soyulup küçük kareler halinde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında Brüksel Lahanası Malzemeler: * Yarım kilo Brüksel lahanası * 100 gr taze kaşar peyniri * 1 su bardağı süt * 4 çorba kaşığı Diet Life Plus * 1 adet yumurta * Kara biber * Tuz Hazırlanışı: Brüksel lahanalarını derin bir tencerede haşlayın ![]() ![]() ![]() Diet Life Plus, süt, yumurta, rende kaşar peynirin yarısı, kara biber ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak Mücver ![]() Malzemeler: 2 kabak 2 dal dereotu 1-2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin ![]() ![]() ![]() Pazılı Omlet ![]() Malzemeler: 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g ![]() 1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g ![]() Hazırlanışı: • Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır ![]() • Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır ![]() • Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir ![]() ![]() • Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir ![]() • Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir ![]() • Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir ![]() ![]() ![]() • Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır ![]() • Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır ![]() • Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır ![]() ![]() ![]() • Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır ![]() Acı Soslu Makarna KAÇ KİŞİLİK: 5 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk # 1 paket makarna # 4 diş sarımsak # 2 acı sivribiber # 2 acı kırmızıbiber # Yarım demet maydanoz # 1 tatlı kaşığı tozşeker # 5 çorba kaşığı sıvıyağ # 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi # 2 su bardağı su # Tuz Hazırlanışı: * Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ![]() ![]() * Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diyet Yemekleri Artık Burada |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyet Yemekleri Artık BuradaHavuçlu sufle ![]() KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: # 3 havuç # 2 patates # 2 yumurta # Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri # 2 çay kaşığı muskat # 2 çorba kaşığı sıvıyağı # 1 kahve fincanı un # 1 su bardağı süt # 1 tutam tuz, karabiber Hazırlanışı: * Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() * Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() * Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın ![]() ![]() ![]() * Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın ![]() ![]() ![]() Körili ve elmalı karides salatası ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 200 gr karides # 2 yeşil elma # 1 soğan # 1 küçük salçalık kırmızıbiber # 120 gr konserve mısır tanesi # 2 çay bardağı su # 2 çay kaşığı köri # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğanı soyup piyazlık doğrayın ![]() ![]() ![]() * Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ![]() ![]() * Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin ![]() ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 107 kaloridir ![]() Patatesli patlıcan sandviç ![]() KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: # 2 kalın dilim bostan patlıcanı # 1 küçük patates # 1 dal dereotu # 2 dal semizotu # 1 çorba kaşığı soya filizi # 1 tatlı kaşığı zeytinyağı # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın ![]() ![]() * Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın ![]() ![]() * Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın ![]() * 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() ![]() Patatesli patlıcan sandviçin 1 porsiyonu 215 kaloridir ![]() Havuçlu dana eti ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: # 600 gr dana kuşbaşı # 3 havuç # 1 soğan # 2 çorba kaşığı un # 1 defneyaprağı # 1 su bardağı su # 1 çorba kaşığı limon suyu # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # 2-3 dal maydanoz # Tuz Hazırlanışı: * Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Yağı tencereye alıp ısıtın ![]() ![]() * Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizli muz tatlısı ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor ![]() ![]() Malzemeler: # 4 muz # 1 çay kaşığı vanilya # 15 gr tereyağı # 12 kedidili bisküvi # 3 çorba kaşığı esmer şeker # 2 çorba kaşığı limon suyu # 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz # 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi # 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı Hazırlanışı: * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın ![]() * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir ![]() Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor ![]() ![]() Domates soslu balık ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı # 4 domates # 4 soğan # 2 diş sarımsak # 3-4 dal maydanoz # 1-2 defneyaprağı # 2 çorba kaşığı kapari # 1 çorba kaşığı sirke # 1 su bardağı su # 1 çay kaşığı kekik # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir ![]() Soslu balık köftesi ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: # 300 gr palamut fileto # 2 dilim bayat ekmek içi # Yarım demet maydanoz # 1 yumurta akı # 1 çay bardağı süt # 4 çorba kaşığı un # 1 çorba kaşığı domates püresi # 3 soğan # Yarım su bardağı su # 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı # 1 çay kaşığı karabiber # Tuz Hazırlanışı: * Soğanları soyup küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün ![]() ![]() ![]() ![]() * Kalan yağı tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridir ![]() Fırında hamsi dolması ![]() Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 600 gr hamsi # 3-4 dal maydanoz # 100 gr çekilmiş ceviz içi # 100 gr galeta unu # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # 7 defneyaprağı # 1 limonun suyu # 1 kahve fincanı su # 1 tatlı kaşığı tozşeker # Tuz Hazırlanışı: * Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın ![]() ![]() ![]() * Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Diyet Yemekleri Artık Burada |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyet Yemekleri Artık BuradaBuğdaylı mercimek çorbası ![]() Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 1 su bardağı kırmızı mercimek # Yarım su bardağı aşurelik buğday # 6 su bardağı et suyu # 1 tutam safran # 2 çorba kaşığı soya yağı # Tuz Hazırlanışı: * Buğdayı akşamdan ıslatın ![]() ![]() * Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesli puf börek ![]() KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 200 gr hazır ekmek hamuru # 2-3 domates # 125 gr yağsız beyazpeynir # 1 çorba kaşığı un # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun ![]() ![]() ![]() * Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir ![]() |
![]() |
![]() |
|