![]() |
Diyet Yemekleri Artık Burada
Diyet Yemekleri Artık Burada
Diyet Muhallebi Malzemeler: Tarçın veya Mevsim Meyveleri Diyet Sıvı Tatlandırıcı 3 Çorba Kaşığı Nişasta 3 Çorba Kaşığı Süt 750 ml Diyet Süt Hazırlanışı: Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın.Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın. Diyet sıvı tatlandırıcı kimyasal madde olduğundan gelişme çağındaki çocuklar yememelidir. Diyet Izgara Bonfile Malzemeler: * 1 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı sirke * 1/2 bardak domates suyu * 1 yemek kaşığı margarin * 1 çay kaşığı kırmızı biber * 1 diş ince kıyılmış sarımsak * 1/2 çay kaşığı karabiber * 1/4 bardak doğranmış soğan * 1/2 çay kaşığı tuz * 750 gr dilimlenmiş bonfile Hazırlanışı: Küçük bir tencerede soğan, sarımsak ve kırmızı biberi margarinle çevirin. İçine domates suyu, sirke, bal, tuz ve kara biberi ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Sos koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Bu arada, bütün halindeki etin yağlı kısımlarını bir bıçakla ayırın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu üzerine sürün. Kızdırılmış ızgarada yedi dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz pişme oranına göre 5-7 dakika daha pişirebilirsiniz. Çevirdikçe üzerine sos sürmeye devam edin. Eti dilimleyerek servise sunun. Diyet Balıklı Pilav Malzemeler: * 1 su bardağı pirinç * 200 gr dilimlenmiş beyaz balık * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 kahve fincanı beyaz şarap * 2 adet doğranmış soğan * maydanoz, zeytinyağı, tuz * 4 su bardağı sebze suyu * 1 kahve fincanı parmesan Hazırlanışı: Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin. Diyet Ezme Malzemeler: * 3 adet taze biber (isteğe göre biber artırılabilir) * 3 adet domates * 4 orta boy patlıcan * 3 diş dövülmüş sarımsak * zeytinyağı, tuz, nar ekşisi veya limonsuyu Hazırlanışı: Patlıcan, domates, biberler yıkanır. Tepsiye dizilip sıcak fırında içleri pişene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve iyice ezilir. Geri kalan malzemeler ilave edilip servise sunulur. Diyet Lazanya Malzemeler: 350 gr yağsız kıyma, 2 soğan, 3 diş sarmısak, 1 tablet et suyu, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı salça, 4 domates, 3 yemek kaşığı mısır unu 1 paket lazanya, 2 su bardağı süt, 100 gr kaşar peyniri, maydanoz, tuz, karabiber. Hazırlanışı: Soğanı ince doğrayıp, sarmısakları iyice dövün. Kıymayı bir tencerede kavurun. Eğer yağı fazlaysa süzün veya havlu kağıtla fazlasını alın. Soğan ve sarmısakları ekleyerek 4 dakika arasında pişirin. Et suyu tableti ve suyu karıştırın. Kıymaya kekik, domates salçası, ve domatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakın. Daha sonra 1 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk suyla karıştırıp tencereye dökün. 3 dakika kadar ocağın üzerinde bırakın. Fırın kabına haşladığınız lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak şekilde dizin. Kıymalı sosun bir kısmını dökün. Tekrar bir sıra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün. En üste son lazanyayı koyun. Kalan iki çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk sütle karıştırın ve ezin. Kalan sütü küçük bir tencereye alın. Isıttıktan sonra mısır unlu karışıma katın ve sürekli karıştırın. Sütü tekrar tencereye alın. Kaynamaya başlayana dek devamlı karıştırın. 2 dakika pişirin. İçine rendelenmiş peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırın. Tekrar karıştırıp ocaktan indirin. Sosu lazanyanın üstüne döküp orta derece ısıda 30 dakika pişirin. Üzeri pişip, hafif sararınca fırından çıkarın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Yoğurtlu Diyet Salata Malzemeler: * 1 adet amerikan göbek salata * 100 gr diyet beyaz peynir * 2 adet salatalık * 100 gr diyet yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 diş sarımsak Hazırlanışı: Amerikan göbeği ve salatalığı ince parçalar halinde doğradıktan sonra tabağa yerleştirin. Üzerlerine beyaz peynir rendeleyin. Sarmısakları ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu karışımı salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın. Diyet Çilekli Tart Malzemeler: 2 su bardağı un Kreması için: 1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ; Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi 1 çay bardağı pudraşekeri 1 adet yumurtanın akı 1 paket vanilya, margarin Hazırlanışı: Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın. Diyet Mantar Sote Malzemeler : 3 adet dolmalık biber (ince doğranmış) Süslemek için maydanoz 750 gr mantar (doğranmış) 3 adet domates (küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 Diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı krema Tuz, Karabiber Hazırlanışı: Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanlara doğradığınız mantarları, sarımsağı ilave edip 5 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğradığınız dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Diyet Pırasa Çorbası Malzemeler : 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4.5 su bardağı sebze suyu 1 ince doğranmış kuru soğan 3 kalın pırasa 1.5 çorba kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pirinç 3-4 dal maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp soğanları ve pırasayı ilave ederek kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Sebze suyunu ilave edip kapağını kapatın. Ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Tuz, biber ekin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın. Diyet Tavuk Şiş Malzemeler : 100 gr. arzu ettiğiniz türlerde biber 300 gr. tavuk bonfilesi Tuz, Karabiber (taze çekilmiş) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 250 gr. yoğurt 4 adet tahta şiş Yarım tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber 2 baş kuru soğan (100 gr.) Hazırlanışı: Bonfileleri ve biberleri yıkadıktan sonra kurulayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyup yıkayın ve kalın halkalar şeklinde kesin. Bütün malzemeyi teker teker, tahta şişlere geçirin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp, orta hararetteki ateşte şişleri kızartın. Yoğurda tuz, karabiber ve kırmızı biber serpip, tavuk şişlerin yanında servis yapın. Diyet Bezelye Çorbası Malzemeler: yoğurt 40 gr patates 200 gr (1 Adet) soğan 100 gr (1 Adet) bezelye 500 gr nane, tuz, karabiber, taze soğan tavuk suyu (5 su bardağı) Hazırlanışı: Patatesler soyulup küçük kareler halinde doğranır. Soğan incecik kıyılır. Bir tencereye bezelye, patates, soğan, nane ve tavuk suyu konur. Arzu edilen miktarda tuz ve karabiber eklenir. Orta dereceli ateşte kaynamaya başlayınca altını kısılır ve düşük ateşte 20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra mikserde sıvı hale getirip tülbentten geçirilir. Servis yapmadan önce tekrar kaynatılır. Üzerine yoğurt ve kıyılmış taze soğan eklenip servis yapılır. Fırında Brüksel Lahanası Malzemeler: * Yarım kilo Brüksel lahanası * 100 gr taze kaşar peyniri * 1 su bardağı süt * 4 çorba kaşığı Diet Life Plus * 1 adet yumurta * Kara biber * Tuz Hazırlanışı: Brüksel lahanalarını derin bir tencerede haşlayın. Ve, iyice süzün. Şayet iri iseler, ikiye doğradıktan sonra, fırın tepsisine dizin. Diet Life Plus, süt, yumurta, rende kaşar peynirin yarısı, kara biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı, lahanaların üzerine dökün. Kalan rende kaşar peynirinin de, en üstüne serpiştirin. Ve, önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Kabak Mücver http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 kabak 2 dal dereotu 1-2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Pazılı Omlet http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g. (15 yaprak) pazı 1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g. Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir Hazırlanışı: • Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır. • Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır. • Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır. • Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir. • Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir. • Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır. • Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır. • Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır. • Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır. • Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır. Acı Soslu Makarna KAÇ KİŞİLİK: 5 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk # 1 paket makarna # 4 diş sarımsak # 2 acı sivribiber # 2 acı kırmızıbiber # Yarım demet maydanoz # 1 tatlı kaşığı tozşeker # 5 çorba kaşığı sıvıyağ # 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi # 2 su bardağı su # Tuz Hazırlanışı: * Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın. * Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın. * Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. |
Diyet Yemekleri Artık Burada
Havuçlu sufle
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: # 3 havuç # 2 patates # 2 yumurta # Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri # 2 çay kaşığı muskat # 2 çorba kaşığı sıvıyağı # 1 kahve fincanı un # 1 su bardağı süt # 1 tutam tuz, karabiber Hazırlanışı: * Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. * Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın. * Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin. * Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın. Körili ve elmalı karides salatası http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 200 gr karides # 2 yeşil elma # 1 soğan # 1 küçük salçalık kırmızıbiber # 120 gr konserve mısır tanesi # 2 çay bardağı su # 2 çay kaşığı köri # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. * Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin. * Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın. Bu yemeğin 1 porsiyonu 107 kaloridir. Patatesli patlıcan sandviç http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: # 2 kalın dilim bostan patlıcanı # 1 küçük patates # 1 dal dereotu # 2 dal semizotu # 1 çorba kaşığı soya filizi # 1 tatlı kaşığı zeytinyağı # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. * Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. * Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. * 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Patatesli patlıcan sandviçin 1 porsiyonu 215 kaloridir. Havuçlu dana eti http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: # 600 gr dana kuşbaşı # 3 havuç # 1 soğan # 2 çorba kaşığı un # 1 defneyaprağı # 1 su bardağı su # 1 çorba kaşığı limon suyu # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # 2-3 dal maydanoz # Tuz Hazırlanışı: * Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin. * Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin. * Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Cevizli muz tatlısı http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor. Malzemeler: # 4 muz # 1 çay kaşığı vanilya # 15 gr tereyağı # 12 kedidili bisküvi # 3 çorba kaşığı esmer şeker # 2 çorba kaşığı limon suyu # 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz # 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi # 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı Hazırlanışı: * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir. Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor. Domates soslu balık http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı # 4 domates # 4 soğan # 2 diş sarımsak # 3-4 dal maydanoz # 1-2 defneyaprağı # 2 çorba kaşığı kapari # 1 çorba kaşığı sirke # 1 su bardağı su # 1 çay kaşığı kekik # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın. Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir. Soslu balık köftesi http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: # 300 gr palamut fileto # 2 dilim bayat ekmek içi # Yarım demet maydanoz # 1 yumurta akı # 1 çay bardağı süt # 4 çorba kaşığı un # 1 çorba kaşığı domates püresi # 3 soğan # Yarım su bardağı su # 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı # 1 çay kaşığı karabiber # Tuz Hazırlanışı: * Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın. * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın. * Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridir. Fırında hamsi dolması http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 600 gr hamsi # 3-4 dal maydanoz # 100 gr çekilmiş ceviz içi # 100 gr galeta unu # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # 7 defneyaprağı # 1 limonun suyu # 1 kahve fincanı su # 1 tatlı kaşığı tozşeker # Tuz Hazırlanışı: * Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın. * Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin. * Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir. |
Diyet Yemekleri Artık Burada
Buğdaylı mercimek çorbası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: # 1 su bardağı kırmızı mercimek # Yarım su bardağı aşurelik buğday # 6 su bardağı et suyu # 1 tutam safran # 2 çorba kaşığı soya yağı # Tuz Hazırlanışı: * Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. * Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın. Domatesli puf börek http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: # 200 gr hazır ekmek hamuru # 2-3 domates # 125 gr yağsız beyazpeynir # 1 çorba kaşığı un # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin. * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin. Peyniriufalayıp domateslerle karıştırın. * Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın. Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir. |
Diyet Yemekleri Artık Burada
teşekkürler...
|
Diyet Yemekleri Artık Burada
Teşekkürler
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.