Mersin Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mersin MutfağıTantuni / Mersin ![]() MALZEMESİ 1 kg kuzu kuşbaşı 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil soğan 2 adet domates 1 adet yeşil soğan 1 yemek kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz TARİF Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın Etleri kenara alın Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun Etleri tekrar saca koyup karıştırın Pide ekmeklerinin içine koyarak servis yapın
|
|
|
|