Tavuklu Sultan Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Sultan Böreği Tarifi3 parça tavuk butu 1 adet kuru soğan 6 adet yufka 1/2 paket (125 gram) Teremyağ 1 tatlı kasığı köri 1 tatlı kasığı kekik 2 çorba kasığı soya sosu 2 çorba kasığı sirke Tuz Üzeri için: 1/2 kilo yoğurt 3-4 diş sarımsak 2 çorba kasığı Teremyağ 1 çorba kasığı pul kırmızıbiber Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım Tavaya 1/2 paket Teremyağ yağı koyup, eritelim Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım Yağladığımız fırın tepsisine dizelim Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş Teremyağ) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi Teremyağ yağında yakalım Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|
|