Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırÖzbek Pilavı Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: ? 2 su bardağı pirinç ? Yarım baş soğan ? 1 adet havuç ? 400 gr Kuzu kuşbaşı? Yarım çay bardağı sıvı yağ ? Sıcak su ? 1 tutam kimyon ? 1 tutam tuz ? 1 tutam kuş üzümü Hazırlanışı: Yarım soğanı doğrayın Kuşbaşı eti hazırlayın Tencerede sıvı yağı kızdırın Eti tencereye alarak kavurun Havucu küp küp doğrayın![]() Üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin 1 tutam kimyon, tuz ve kuş üzümü ekleyin![]() Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığınız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin Pilavımız servise hazır![]() Afiyet olsun
|
|
|
|