Sevgililer Günü İçin Lezzetli Öneriler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgililer Günü İçin Lezzetli ÖnerilerSevgililer Günü'ne sayılı günler kala sevgilinize hazırlayabileceğiniz yemek önerileri ![]() Erkeğin kalbine giden yol midesinden lafını boşuna dememişler Sevgilinize bu Sevgililer Günü'nde hazırlayabileceğiniz hem kolay hem de aşk dolu yemek önerileri![]() ![]() ![]() malzemeleri 3 yumurta akı 200 gr pudra şeker 1 tutam tuz 110 gr badem Kırmızı gıda boyası Frambuaz aroması Krema için 80 gr beyaz çikolata 35 ml krema hazırlanışı Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritin Oda sıcaklığında soğumaya bırakın Mikserle çırparak bekletin Pudra şeker ve bademi mutfak robotunda çekerek un haline getirin Ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip tamamen katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin Badem ve şeker karışımını bir kaseye eleyin Yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın Kırmızı gıda boyası ile renklendirin Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm çapında aralıklı olarak sıkın Oda sıcaklığında 1 saat bekletin 150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin Soğuyunca aralarına krema sürüp iki makaronu yapıştırın Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın ![]() Tost ekmeklerini kalp kurabiye kalıpları ile ortalarından kesin Hafif kızmış yağlı tavaya ekleyin Ekmekleri 2-3 dakika kızarttıktan sonra ekmeğin ortasına yumurtaları kırın ve bıraz tuz ekleyın Ekmeğin ortasından çıkardığınız kalp şeklindeki ekmekleri de kızartmayı unutmayın![]() ![]() Tost ekmeklerinini üzerine kalp şeklinde reçeller sürebilirsiniz ![]() Kalpli tava veya ısıya dayanıklı silikon kalp kalıpta pişirdiğiniz yumurtayı kızarttığınız tost ekmeklerinin üzerine bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ malzemeleri 3 yumurta akı 200 gr pudra şeker 1 tutam tuz 110 gr badem Kırmızı gıda boyası Frambuaz aroması ♥ Krema için 80 gr beyaz çikolata 35 ml krema ♥ hazırlanışı ♥ Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritin Oda sıcaklığında soğumaya bırakın Mikserle çırparak bekletin Pudra şeker ve bademi mutfak robotunda çekerek un haline getirin Ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip tamamen katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin Badem ve şeker karışımını bir kaseye eleyin Yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın Kırmızı gıda boyası ile renklendirin Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm çapında aralıklı olarak sıkın Oda sıcaklığında 1 saat bekletin 150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin Soğuyunca aralarına krema sürüp iki makaronu yapıştırın Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın![]() ![]() Poşet çayların etiketlerini çıkartıp uçlarına kalp etiketler hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Rafadan hazırladığınız yumurtalar soğumadan çöp şiş, 2 lastik ve yağlı kağıt ile yumurtanıza kalp şekli verebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Mevsim meyvelerini kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile kalın boyutlarda kesip çöp şişlere geçirerek bu görüntüyü elde edebilirsiniz ![]() |
|
|
|