ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sevgililer Günü İçin Lezzetli Öneriler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006835)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:33 AM

Sevgililer Günü İçin Lezzetli Öneriler
 
Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala sevgilinize hazırlayabileceğiniz yemek önerileri.

Erkeğin kalbine giden yol midesinden lafını boşuna dememişler. Sevgilinize bu Sevgililer Günü'nde hazırlayabileceğiniz hem kolay hem de aşk dolu yemek önerileri...

malzemeleri

3 yumurta akı
200 gr pudra şeker
1 tutam tuz
110 gr badem
Kırmızı gıda boyası
Frambuaz aroması

Krema için

80 gr beyaz çikolata
35 ml krema

hazırlanışı

Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Mikserle çırparak bekletin. Pudra şeker ve bademi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip tamamen katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Badem ve şeker karışımını bir kaseye eleyin. Yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın. Kırmızı gıda boyası ile renklendirin. Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm çapında aralıklı olarak sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca aralarına krema sürüp iki makaronu yapıştırın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Tost ekmeklerini kalp kurabiye kalıpları ile ortalarından kesin. Hafif kızmış yağlı tavaya ekleyin. Ekmekleri 2-3 dakika kızarttıktan sonra ekmeğin ortasına yumurtaları kırın ve bıraz tuz ekleyın. Ekmeğin ortasından çıkardığınız kalp şeklindeki ekmekleri de kızartmayı unutmayın.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Tost ekmeklerinini üzerine kalp şeklinde reçeller sürebilirsiniz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Kalpli tava veya ısıya dayanıklı silikon kalp kalıpta pişirdiğiniz yumurtayı kızarttığınız tost ekmeklerinin üzerine bırakın

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

♥ malzemeleri

3 yumurta akı
200 gr pudra şeker
1 tutam tuz
110 gr badem
Kırmızı gıda boyası
Frambuaz aroması

♥ Krema için

80 gr beyaz çikolata
35 ml krema

♥ hazırlanışı

♥ Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Mikserle çırparak bekletin. Pudra şeker ve bademi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip tamamen katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Badem ve şeker karışımını bir kaseye eleyin. Yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın. Kırmızı gıda boyası ile renklendirin. Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm çapında aralıklı olarak sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca aralarına krema sürüp iki makaronu yapıştırın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Poşet çayların etiketlerini çıkartıp uçlarına kalp etiketler hazırlayabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Rafadan hazırladığınız yumurtalar soğumadan çöp şiş, 2 lastik ve yağlı kağıt ile yumurtanıza kalp şekli verebilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Mevsim meyvelerini kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile kalın boyutlarda kesip çöp şişlere geçirerek bu görüntüyü elde edebilirsiniz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.