Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karpuz, reçeli, tarifi

Karpuz Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Reçeli Tarifi



Karpuz Reçeli Tarifi

Malzemeler:

1 kilogram karpuz kabuğu
15 kilogram tozşeker
750 gram su
1 adet limonun suyu
Kireç suyu

Kireç suyu için:

250 gram sönmemiş kireç
4 litre su

Hazırlanışı:
250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün Durulmasını bekleyin Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın Ateşten alın Sıcak olarak kavanozlara doldurun Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.