|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| besinleri, dikkat, edilmesi, gerekenler, pişirirken |
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi GerekenlerBesinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Tüketeceğimiz gıdaların seçimi ve pişirme şekilleri son derece önem taşıyor Yemek pişirirken, besin değerlerini korumak gerekiyor![]() ![]() Sebze: Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır![]() Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır![]() Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir ![]() Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır ![]() Et: Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın ![]() Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz ![]() Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ![]() Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir ![]() Tavuk: Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin ![]() Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın![]() Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin![]() Balık: Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır Haşlamaya elverişlidirler![]() Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin
|
|
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi GerekenlerBunlara dikkat! * Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin ![]() * Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun![]() * Fırın kapağının açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25 - 30 derece birden düşer Bu nedenle kapağını sık sık açmayın![]() * Fırında bir yerine birden fazla pişirmeyi planlayın Düşük sıcaklıkta değişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz![]() * Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesin sağlar![]() * Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz ![]() * Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hız ısınır ![]() ![]()
|
|
|
|