Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinleri, dikkat, edilmesi, gerekenler, pişirirken

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüketeceğimiz gıdaların seçimi ve pişirme şekilleri son derece önem taşıyor Yemek pişirirken, besin değerlerini korumak gerekiyor



Sebze:
Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır
Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır
Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir
Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır

Et:
Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın
Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz
Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir

Tavuk:
Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin
Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın
Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin

Balık:
Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır Haşlamaya elverişlidirler
Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Bunlara dikkat!

* Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin

* Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun

* Fırın kapağının açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25 - 30 derece birden düşer Bu nedenle kapağını sık sık açmayın

* Fırında bir yerine birden fazla pişirmeyi planlayın Düşük sıcaklıkta değişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz

* Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesin sağlar

* Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz

* Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hız ısınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.