ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006673)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:00 AM

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüketeceğimiz gıdaların seçimi ve pişirme şekilleri son derece önem taşıyor. Yemek pişirirken, besin değerlerini korumak gerekiyor.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Sebze:
Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin. Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır.
Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız. Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur. Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır.
Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir.
Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır.

Et:
Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın.
Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz.
Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir.

Tavuk:
Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin.
Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir. Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın.
Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın. Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin.

Balık:
Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır. Haşlamaya elverişlidirler.
Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:00 AM

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Bunlara dikkat!

* Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin.

* Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir. Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun.

* Fırın kapağının açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25 - 30 derece birden düşer. Bu nedenle kapağını sık sık açmayın.

* Fırında bir yerine birden fazla pişirmeyi planlayın. Düşük sıcaklıkta değişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz.

* Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm. boşluk bırakın. Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesin sağlar.

* Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz.

* Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hız ısınır...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.