![]() |
Demi Glace Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demi Glace Sosu TarifiDemi Glace Sosu Tarifi Sığır ve dana kemiği 1 Demet maydonoz 1 Havuç 2-3 Diş sarımsak 1 Baş soğan 1/2 Çorba kaşığı domates salçası Dana ve sığır kemiklerini yıkayıp soğuk suda kaynatınız ![]() Suyu kaynatılarak çektirilen bu kemikleri çıkararak fırında hafifçe kızartınız ![]() Üzerlerine zar şeklinde kesilmiş soğan, havuç maydonoz, dereotu, sarımsak domates salçası ilave ediniz ![]() Beraberce kırıştırarak üzerlerine soğuk su koyunuz ve 4 saal orta ısıda kaynatınız ![]() Kaynarken suyun üzerine çıkan yağ ve köpükleri kaşıkla alınız ![]() Haşlanmış etlerle servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Demi Glace Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demi Glace Sosu TarifiDEMİ GLACE SOS MALZEMELER 1/2 lt espanyol sos 1/2 lt et suyu YAPILIŞ TARİFİ Espanyol sos ve et suyu birlikte kaynatılıp ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|