ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Demi Glace Sosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006251)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Demi Glace Sosu Tarifi
 
Demi Glace Sosu Tarifi

Sığır ve dana kemiği
1 Demet maydonoz
1 Havuç
2-3 Diş sarımsak
1 Baş soğan
1/2 Çorba kaşığı domates salçası

Dana ve sığır kemiklerini yıkayıp soğuk suda kaynatınız.
Suyu kaynatılarak çektirilen bu kemikleri çıkararak fırında hafifçe kızartınız.
Üzerlerine zar şeklinde kesilmiş soğan, havuç maydonoz, dereotu, sarımsak domates salçası ilave ediniz.
Beraberce kırıştırarak üzerlerine soğuk su koyunuz ve 4 saal orta ısıda kaynatınız.
Kaynarken suyun üzerine çıkan yağ ve köpükleri kaşıkla alınız.
Haşlanmış etlerle servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:10 AM

Demi Glace Sosu Tarifi
 
DEMİ GLACE SOS

MALZEMELER
1/2 lt espanyol sos
1/2 lt et suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Espanyol sos ve et suyu birlikte kaynatılıp.Servise hazırdır.Diger sosların yapımında kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.