Meksika Usulü Nohut |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Usulü NohutMeksika Usulü Nohut -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız
|
|
Meksika Usulü Nohut |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Usulü Nohut300 gr (1+1/4 su bardağı) nohut (bir gece soğuk suda bırakılmış ve süzülmüş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 6 dilim pastırma (çemeni çıkarılıp, küçük doğranmış) 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 küçük kırmızı dolmalık biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri ayıklanıp, ince doğranmış) 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası (1/4 su bardağı suyla karıştırılmış) 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz Not: Acı ve baharatlı Meksika usulü nohutu, giriş yemeği olariık yada rosto et ve balıkların yanında servis edebilirsiniz |
|
|
|