Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, çir, evren, kavurması, tarifi

Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)



Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)

1 kilogram çir (kayısı kurusu)

3 yemek kaşığı Teremyağ

500 gram şeker

Alabildiği kadar su

Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan Teremyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.