ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005851)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)
 
Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)

1 kilogram çir (kayısı kurusu)

3 yemek kaşığı Teremyağ

500 gram şeker

Alabildiği kadar su

Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan Teremyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur. Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.