Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Üzüm Hoşafı TarifiKuru Üzüm Hoşafı Tarifi 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümünü, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirin Süzgece alıp iyice yıkayın Ocak üzerinde tencereye, 1 çay bardağı kuru üzüm ve 5 su bardağı soğuk su koyup, karıştırın Tencereyi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını hafif aralık bırakarak kapatın Ocak ısısını en düşük pozisyona getirin 10 - 15 dakika sonra üzümler yumuşamış olacaktır 1 su bardağı toz şekeri de ekleyip karıştırın Hoşafı 3 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin Soğuk olarak servis yapın Not: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
|
|
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Üzüm Hoşafı TarifiKuru Üzüm Hoşafı Tarifi 300 gr iri kuru üzüm 6 bardak su 1 bardak toz şeker Bir tencereye yıkanmış iri kuru üzümler konulur ve üzerine su ilâve edilir Üzümler yarım gün suda bekletilir Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirilir Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır Hoşaf soğuyunca servis yapılır
|
|
|
|