ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005720)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:39 AM

Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
 
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi

1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı soğuk su

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümünü, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirin. Süzgece alıp iyice yıkayın. Ocak üzerinde tencereye, 1 çay bardağı kuru üzüm ve 5 su bardağı soğuk su koyup, karıştırın. Tencereyi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını hafif aralık bırakarak kapatın. Ocak ısısını en düşük pozisyona getirin. 10 - 15 dakika sonra üzümler yumuşamış olacaktır. 1 su bardağı toz şekeri de ekleyip karıştırın. Hoşafı 3 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin. Soğuk olarak servis yapın.

Not: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:39 AM

Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
 
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi

300 gr iri kuru üzüm
6 bardak su
1 bardak toz şeker

Bir tencereye yıkanmış iri kuru üzümler konulur ve üzerine su ilâve edilir. Üzümler yarım gün suda bekletilir. Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur. Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuyunca servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.