Vişne Kompostosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kompostosu TarifiVişne Kompostosu Tarifi Sapları çıkartılmış 650 gr olgun vişneyi 2 ayrı yerinden iğneleyerek tencereye koyunuz 1 kilo su ve 1,5 kilo şeker ile birlikte orta ateşte pişiriniz Birkaç taşım sonra vişneleri alıp, çekirdeklerini çıkarınız tekrar şuruba katarak soğuduktan sonra servis yapınız
|
|
Vişne Kompostosu Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kompostosu TarifiVişne Kompstosu Tarifi 1/2 kg vişne 5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Vişnelerin saplarını temizleyip yıkayın Su ile beraber, çekirdekli vişneleri ateşe koyun Kaynayınca şekerini ilave din 10 - 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra servis yapın Not: Şekerini ağız tadınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz
|
|
Vişne Kompostosu Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kompostosu TarifiVişne Kompostosu Tarifi Malzemesi 500 gr vişne 1 5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Vişneleri ayıklayıp yıkayın Tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın Vişneler yumuşayıp kabukları çatlamaya başlayınca tozşekeri ekleyin Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın Soğuyunca servis yapın
|
|
Vişne Kompostosu Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kompostosu TarifiVişne Kompostosu Tarifi 4 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 kabuk tarçın 500 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne 1 çay bardağı file fındık Şeker ile suyu tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın Vişneleri ve kabuk tarçını ilave edin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Soğutun, kaselere koyup file fındık ile servis yapın
|
|
Vişne Kompostosu Tarifi |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kompostosu Tarifi1 kilo vişne 3 kilo kadar su 2 bardak şeker su-şeker ve vişneleri tencereye koyup yarim saat kadar pişirip, soğutup servis yapiyorum
|
|
|
|