![]() |
Vişne Kompostosu Tarifi
Vişne Kompostosu Tarifi
Sapları çıkartılmış 650 gr. olgun vişneyi 2 ayrı yerinden iğneleyerek tencereye koyunuz. 1 kilo su ve 1,5 kilo şeker ile birlikte orta ateşte pişiriniz. Birkaç taşım sonra vişneleri alıp, çekirdeklerini çıkarınız tekrar şuruba katarak soğuduktan sonra servis yapınız. |
Vişne Kompostosu Tarifi
Vişne Kompstosu Tarifi
1/2 kg. vişne 5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Vişnelerin saplarını temizleyip yıkayın. Su ile beraber, çekirdekli vişneleri ateşe koyun. Kaynayınca şekerini ilave din 10 - 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın Not: Şekerini ağız tadınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz. |
Vişne Kompostosu Tarifi
Vişne Kompostosu Tarifi
Malzemesi 500 gr vişne 1.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Vişneler yumuşayıp kabukları çatlamaya başlayınca tozşekeri ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Soğuyunca servis yapın. |
Vişne Kompostosu Tarifi
Vişne Kompostosu Tarifi
4 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 kabuk tarçın 500 gr. çekirdekleri ayıklanmış vişne 1 çay bardağı file fındık Şeker ile suyu tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın. Vişneleri ve kabuk tarçını ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğutun, kaselere koyup file fındık ile servis yapın. |
Vişne Kompostosu Tarifi
1 kilo vişne
3 kilo kadar su 2 bardak şeker su-şeker ve vişneleri tencereye koyup yarim saat kadar pişirip, soğutup servis yapiyorum. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.