Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Mersinli Böğürtlen MarmeladıYaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı Malzemeler: 500 g yaban mersini 500 g böğürtlen 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Yaban mersini ve böğürtleni blender ile püre haline getirin ve bir tencereye alın Üzerine limon kabuğu rendesi ve zencefili ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın Bu karışımı da meyvelerin üzerine dökün ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğutun![]() Püf noktası: Taze yerine dondurulmuş yaban mersini ve böğürtlen de kullanabilirsiniz Püre haline getirmeden önce oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin
|
|
|
|