ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005462)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:22 AM

Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
 
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı

Malzemeler:
500 g yaban mersini
500 g böğürtlen
1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Yaban mersini ve böğürtleni blender ile püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine limon kabuğu rendesi ve zencefili ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine dökün ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğutun.

Püf noktası: Taze yerine dondurulmuş yaban mersini ve böğürtlen de kullanabilirsiniz. Püre haline getirmeden önce oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.