![]() |
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
Malzemeler: 500 g yaban mersini 500 g böğürtlen 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Yaban mersini ve böğürtleni blender ile püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine limon kabuğu rendesi ve zencefili ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine dökün ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğutun. Püf noktası: Taze yerine dondurulmuş yaban mersini ve böğürtlen de kullanabilirsiniz. Püre haline getirmeden önce oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.