Fırında Hamsi Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Hamsi Dolması TarifiFırında Hamsi Dolması Tarifi Malzeme: ( 4 Kişilik) 600 gr Hamsi (kılçıksız), 400 gr Patlıcan, 2 ad Sivri biber (ince kıyım), 1 ad Kuru soğan (ince kıyım), 2 ad Domates (soyulmuş,ince kıyım), 3 diş Sarımsak (ince kıyım), 1/2 bağ Maydanoz(kıyım), 150 gr Havuç (uzunlamasına dilimlenmiş), 300 gr Sıvıyağ, 30 gr Margarin, Tuz Yapımı: Havuçlar ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanlar kızartılır, Margarin eritilip, soğan kavrulur Sivribiber, domates ve sarımsak ilave edilerek sotelenir, tuzu atılır Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir Havuçlar da patlıcanların üzerin dizilir Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konup, 4 adet aynı işlem yapılır Orta dereceli fırında 15-20 dk pişirilip, tabaklara konur Kalan sos ilave edilip ,servis yapılır
|
|
Fırında Hamsi Dolması Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Hamsi Dolması Tarifi600 gr hamsi 4 dal maydonoz 100 gr çekilmiş ceviz içi 100 gr galeta unu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 7 adet defne yağrağı 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın Maydanozu temizleyip kıyın Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin Balıkların aralarına defne yapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin Su ilave edip 1 tutam tuz serpin Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|