|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
afrika, cumhuriyeti, güney, güveci, koyun, tarifi |
![]() |
Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış) 1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış) 750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|