![]() |
Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)
Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış) 1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış) 750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz. Güveci ateşten alıp servis ediniz. Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir. Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.