ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003896)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:39 AM

Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)
 
Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)

1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)

750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız.

Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız.

Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz. Güveci ateşten alıp servis ediniz.

Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir. Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.