Provans Usulü Sığır Eti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Provans Usulü Sığır Eti TarifiProvans Usulü Sığır Eti Tarifi Aldığı kadar tuz 2 yemek kaşığı maydanoz 1 adet domates 2 adet soğan Aldığı kadar karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 0 5 su bardağı defne yaprağı 50 gr siyah zeytin 2 diş sarımsak 0 5 tatlı kaşığı kekik Aldığı kadar muskat rendesi 1 Kg sığır eti Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarımsak ve maydanozu soğanlara ekleyin 3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın Gerekirse arada, bir parçak sıcak su ilavesi yapın
|
|
Provans Usulü Sığır Eti Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Provans Usulü Sığır Eti Tarifi1 KG SIĞIR ETİ 2 ORTA SOĞAN 1/2 DİŞ SARMISAK 4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 KG OLGUN DOMATES 1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK 1/2 DEFNE YAPRAĞI 2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ TUZ KARABİBER MUSKAT 50 GR SİYAH ZEYTİN Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz, çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarmısak ve maydonozu soğanlara ekleyin 3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın Gerekirse arada, bir parça sıcak su ilavesi yapın Not: Provans, Fransanın Akdeniz kıyılarına, Cöte d'Azur yöresine verilen isimdir
|
|
|
|