Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) 200 gr kemikli sığır eti 1/2 kereviz 1/2 patates 1/2 havuç Yarım soğan 2 bardak su Tuz Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır Not: Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et de verilebilir Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir
|
|
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ 600 GR PARÇA ET (SIĞIR) 2 KEMİK 6 PIRASA 8 ŞALGAM 2 KEREVİZ SAPI 2 SOĞAN 2 TANE KARANFİL TUZ, 10 ADET KARABİBER 1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞINDAN) Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün Kaynamaya bırakın 1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir delikli kepçe ile alıp atın Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın Bir garni buketi yapın: Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yaprağını iple bağlayıp demet yapın Bunları da tencereye atın Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekleyin Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz Kapağı kapatıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin Not: Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz
|
|
|
|