Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz Yahnisi (Domatesli) TarifiKAZ YAHNİSİ (Domatesli) TARİFİ Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz Üzerine 1 soğan çentip 2 kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli, ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız Sonra biraz un serpiniz, etleri de kızartıp orta ateşe çekiniz Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz Ya da kaz suyu ile 1 kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız Tuz ve baharat ekiniz, kapalı olarak yavaş yavaş pişiriniz Kestane büyüklüğünde 20 parça patatesi tereyağı ile kızartınız, tencereyi indirmeden 2-3 dakika önce içine atınız Not: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktar soymak, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu ile biraz haşlamalı, yahniyi indirmeden 5 - 6 dakika önce patates yerine tencereye atmalı Böyle pek lezzetli olur Yahnilerde bol soğan koymaktan kaçınmamalıdır
|
|
|
|