Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, kaz, tarifi, yahnisi

Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi



KAZ YAHNİSİ (Domatesli) TARİFİ

Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz Üzerine 1 soğan çentip 2 kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli, ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız Sonra biraz un serpiniz, etleri de kızartıp orta ateşe çekiniz
Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz Ya da kaz suyu ile 1 kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız Tuz ve baharat ekiniz, kapalı olarak yavaş yavaş pişiriniz Kestane büyüklüğünde 20 parça patatesi tereyağı ile kızartınız, tencereyi indirmeden 2-3 dakika önce içine atınız

Not: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktar soymak, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu ile biraz haşlamalı, yahniyi indirmeden 5 - 6 dakika önce patates yerine tencereye atmalı Böyle pek lezzetli olur Yahnilerde bol soğan koymaktan kaçınmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.