ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003694)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:13 AM

Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi
 
KAZ YAHNİSİ (Domatesli) TARİFİ

Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine 1 soğan çentip 2 kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli, ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpiniz, etleri de kızartıp orta ateşe çekiniz.
Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile 1 kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı olarak yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde 20 parça patatesi tereyağı ile kızartınız, tencereyi indirmeden 2-3 dakika önce içine atınız.

Not: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktar soymak, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu ile biraz haşlamalı, yahniyi indirmeden 5 - 6 dakika önce patates yerine tencereye atmalı. Böyle pek lezzetli olur. Yahnilerde bol soğan koymaktan kaçınmamalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.