İzmir Usulü Dalyan Köfte (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usulü Dalyan Köfte (Resimli)![]() İzmir Usulü Dalyan Köfte (resimli) Kocaman bir dalyan köfte yapmak elbet daha güzel ama kesmesi zor oluyor Bende yeni bir taktik geliştirdim Cücük cücük dalyan köfteler :)Malzemeler 750 gr az yağlı kıyma 1soğan 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı tuz 1 yumurta Ezilmiş kuru ekmek(Aldığı kadar) 2çay kaşığı karışık baharat 1/2 kaşık salça 1 su bardağı su 1 adet garnitür Yapılışı: Soğanı rendeleyip baharatları ekliyoruz ekmekleri ve yumurtayıda ekleyip köftemizi yoğuruyoruz 10 eş parçaya ayırıp yuvarlıyoruz(beze yapıyoruz) Sonra bir poşet ya da ben hazır kağıt kullandım Tezgahın üzerine seriyoruz bezeleri elimizle açıp içersine 1 kaşık garnitür koyuyoruz Poşet/kağıt yardımıyla kıymayı katlıyoruz garnitürle içeride kalıyo :) yağladığımız fırın tepsisine köfteleri diziyoruz Bakınız resim :)![]() salçalı su hazırlayıp köftelerimizin üzerinede gezdiriyoruz 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun [IMG]http://www ************ net/forum/images/smilies/T_hb gif[/IMG]![]() |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usulü Dalyan Köfte (Resimli)yaa karnım acıktı yaaa saol gıcık şey seniii ama yağlı et yemem kiiii |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usulü Dalyan Köfte (Resimli)Alıntı: prenses_emilie Nickli Üyeden Alıntı yaa karnım acıktı yaaa saol gıcık şey seniii ama yağlı et yemem kiiii sen etin yağsız tarafından yap ye demokrasilerde çareler tükenmez) |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usulü Dalyan Köfte (Resimli)Alıntı: DOGTAY Nickli Üyeden Alıntı sen etin yağsız tarafından yap ye demokrasilerde çareler tükenmez) cıks sen yapacan bn yicem yoksa omas |
|
|
|