Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karpaçyo, sığır, tarifi

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



SIĞIR KARPAÇYO TARİFİ

Malzemeler
800 GR KONTRFİLE
250 GR ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA)
1 LİMON, 1 LİMONUN SUYU
1 GÖBEK SALATA
TUZ, KARABİBER
KIYILMIŞ MAYDANOZ
KEKİK, BİBERİYE OTU

YAPILIŞI
Sinirsiz ve yağsız, (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasap­tan) sığır eti alnı Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirinSonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çu­kur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakınKişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek sala­ta, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyinBu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan pey­niri rendesi de gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



Sığır Karpaçyo Tarifi

1 adet limon suyu
Aldığı kadar maydanoz
1 adet göbek salata
Aldığı kadar biberiye
250 gr zeytinyağı
Aldığı kadar karabiber
Aldığı kadar kekik
800 gr kontrfile
Aldığı kadar tuz
1 adet limon

Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz

Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



800 GR KONTRFİLE

250 GR ZEYTİNYAĞI

1 LİMON

1 LİMONUN SUYU

1 GÖBEK SALATA

TUZ

KARABİBER

KIYILMIŞ MAYDANOZ

KEKİK

BİBERİYE OTU

Sinirsiz ve yağsız, sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.