Sığır Karpaçyo Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Karpaçyo TarifiSIĞIR KARPAÇYO TARİFİ Malzemeler 800 GR KONTRFİLE 250 GR ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA) 1 LİMON, 1 LİMONUN SUYU 1 GÖBEK SALATA TUZ, KARABİBER KIYILMIŞ MAYDANOZ KEKİK, BİBERİYE OTU YAPILIŞI Sinirsiz ve yağsız, (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alnı Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir
|
|
Sığır Karpaçyo Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Karpaçyo TarifiSığır Karpaçyo Tarifi 1 adet limon suyu Aldığı kadar maydanoz 1 adet göbek salata Aldığı kadar biberiye 250 gr zeytinyağı Aldığı kadar karabiber Aldığı kadar kekik 800 gr kontrfile Aldığı kadar tuz 1 adet limon Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz |
|
Sığır Karpaçyo Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Karpaçyo Tarifi800 GR KONTRFİLE 250 GR ZEYTİNYAĞI 1 LİMON 1 LİMONUN SUYU 1 GÖBEK SALATA TUZ KARABİBER KIYILMIŞ MAYDANOZ KEKİK BİBERİYE OTU Sinirsiz ve yağsız, sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir
|
|
|
|