![]() |
Sığır Karpaçyo Tarifi
SIĞIR KARPAÇYO TARİFİ
Malzemeler 800 GR KONTRFİLE 250 GR ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA) 1 LİMON, 1 LİMONUN SUYU 1 GÖBEK SALATA TUZ, KARABİBER KIYILMIŞ MAYDANOZ KEKİK, BİBERİYE OTU YAPILIŞI Sinirsiz ve yağsız, (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alnı. Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin.Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin. Etleri çukur bir tabağa yayın. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin. Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın.Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın. Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin.Bu yemek soğuk yenilir. Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir |
Sığır Karpaçyo Tarifi
Sığır Karpaçyo Tarifi
1 adet limon suyu Aldığı kadar maydanoz 1 adet göbek salata Aldığı kadar biberiye 250 gr zeytinyağı Aldığı kadar karabiber Aldığı kadar kekik 800 gr kontrfile Aldığı kadar tuz 1 adet limon Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın. Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin. Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin. Etleri çukur bir tabağa yayın. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin. Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın. Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin. Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Bu yemek soğuk yenir. Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz. Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz |
Sığır Karpaçyo Tarifi
800 GR KONTRFİLE
250 GR ZEYTİNYAĞI 1 LİMON 1 LİMONUN SUYU 1 GÖBEK SALATA TUZ KARABİBER KIYILMIŞ MAYDANOZ KEKİK BİBERİYE OTU Sinirsiz ve yağsız, sığır eti alın. Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin. Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin. Etleri çukur bir tabağa yayın. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin. Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın. Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın. Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin. Bu yemek soğuk yenilir. Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.