Balik Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik Tava TarifiBALIK TAVA Malzeme: 1 kilo balık (Kefal, mercan, uskumru, hamsi, sardalya), 2 kahve fincanı un, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 limon, tuz, Tarif: Usulüne uygun olarak temizlenmiş balıklar yıkanıp tuzlanarak, sularının iyice süzülmesi için bir kevgire konur Bir kaba alınan una tuz katılır Balıklar teker teker una bulanır Sıvıyağ bir tavaya koyulup kızdırılır Yağ kızınca balıklar teker teker yağa atılarak iki tarafları kızartılır ve servis tabağına alınır
|
|
Balik Tava Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik Tava Tarifi(Uskumru, kefâl, hamsi gibi balıklardan) 1 kilo balık 2 kahve fincanı un 1 limon biraz tuz zeytinyağı Balıkların pullarını, solungaçlarını, içini temizliyerek çıkarınız Bol suyla yıkayıp, kurulayınız Bir kesekâğıdının içine unu tuzu koyarak karıştırınız Sonra balıkları teker teker kesekâğıdının içine koyarak, ağzını kapatıp çalkalayınız Bu suretle una bulanan balıkları, kâğıtları silkeleyerek çıkarıp içinde kızgın yağ bulunan tavada kızartınız Tabağa alarak halka halka kesilmiş limon ve maydanozla süsleyiniz Limon sıkarak servis yapınız
|
|
|
|