Böbrek Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Yahnisi TarifiBöbrek Yahnisi Tarifi 12 kuzu böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin 2 çorba kaşığı rafine yağ 4 soğan (ince dilimlenmiş) 2 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış) 200 gr (1 su bardağı) Dömi-glas sos 1 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) 2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz Domates, Dömiglas sos, maydanoz, limon suyu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen servis ediniz
|
|
|
|